SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

magnez potas

  • Nie mam energii na trening, co zrobić?

    Artykuł
    Fitwoman (uroda)

    Są dni gorsze i lepsze. Raz mamy ochotę na trening, raz nie. Jeżeli takie sytuacje zdarzają się sporadycznie, to nie ma powodów do niepokojów, a jest to dość typowe i często powiązane choćby z pogodą za oknem, czy cyklem miesięcznym i poziomem hormonów. Jednak, gdy sytuacja się powtarza, pamiętać musimy m.in. o tym, że trening na siłowni wiąże się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7864 Data: 2017-04-19 08:59:48
  • Jackfruit - owoc jako substytut mięsa

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    [...] do których ludzie wykorzystują tofu. Możliwości jest naprawdę wiele. Nasiona też są zdrowe Okazuje się, że wartościowe są także nasiona. Mają mnóstwo minerałów, m.in. potas, magnez, żelazo, wapń i cynk, a także witaminy z grupy B. Ponadto nasiona zawierają związki, które mają antybakteryjne właściwości. Nie należy jednak spożywać nasion w surowej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1321 Data: 2021-10-15 09:54:11
  • W medycynie diuretyki stosuje się w leczeniu ostrych i przewlekłych obrzęków, w nadciśnieniu oraz przy niewydolności serca. Ponadto czasem stosuje się je do wymuszonej diurezy przy zatruciach oraz w moczówce prostej. Czasem stosuje się je w jaskrze oraz przy zapobieganiu chorobie wysokościowej (inhibitory anhydrazy węglanowej). Mówimy oczywiście o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6834 Data: 2021-02-24 09:36:52
  • Czy wszystkie przetworzone produkty są złe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przetworzona żywność nie bez powodu ma złą reputację. Na każdym kroku sugeruje się, aby jej unikać na korzyść naturalnych i bardziej wartościowych produktów. Czy jednak wszystkie z nich są złe, czy może jednak da się wybrać mądrze i włączyć niektóre z nich do naszej zdrowej diety? Podsumowanie Możesz jeść niektóre przetworzone produkty, jeśli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 799 Data: 2022-08-11 06:56:27
  • [...] w diecie. Zbyt dużo soli może przyczyniać się do nasilenia obrzęków. Spożywaj warzywa i owoce obfitujące w potas. Dobrym pomysłem jest zastosowanie suplementacji takiej jak magnez, witamina B6 oraz preparat z dodatkiem diosminy. Pamiętaj również o odpowiedniej ilości płynów. Zbyt mała ilość wody połączona z dietą wysokosodową bywa główną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2931 Data: 2021-09-23 14:47:45
  • Nic nie jest bardziej frustrujące, niż leżenie w łóżku bez możliwości zaśnięcia, ze świadomością, że zostało coraz mniej snu, a przed Tobą długi i intensywny dzień. Nie dość, że każdy ma swoje stresy i zmartwienia, to jeszcze pojawia się dodatkowy stres w postaci braku snu. Problemy ze snem – czy potrzebna jest wizyta u lekarza? Powyższe techniki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12992 Data: 2020-02-22 08:21:16
  • Nabiał - jeść czy nie jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] naszych kości naukowcy wymieniają: Witaminę D Potas Fosfor Cynk Magnez A jak pokazują tabele kaloryczne, produkty przemysłu mleczarskiego zawierają więcej wapnia, białka, magnezu, cynku i fosforu, niż jakikolwiek inny pokarm, przy zachowaniu przelicznika - „na kalorie”.  Dlaczego białko ma wpływ na stan kości? Po pierwsze większe spożycie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1548 Data: 2021-09-23 16:53:58
  • [...] bywają niedoceniane. Są smaczne, łatwo dostępne i stanowią wartościowy dodatek do różnych potraw w naszej diecie. Dostarczają białka, tłuszczów nienasyconych, błonnika, magnezu, przeciwutleniaczy i innych cennych składników. Są szczególnie wartościowe w diecie mężczyzn, ale kobiety dbające o swoje zdrowie i samopoczucie także powinny je [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 893 Data: 2023-06-06 08:06:40
  • Ile kalorii ma fasola? Która fasola jest najzdrowsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Doceniają je weganie i wegetarianie, ale nawet mięsożercy powinni sobie zakodować, że jest to bardzo wartościowy i wszechstronny pokarm. Mają wiele wartości odżywczych m.in. magnez, wapń, potas, żelazo, witaminy z grupy B, a także dużą ilość białka i błonnika. Nie należy do lekkostrawnych produktów, ale jeśli będą odpowiednio namoczone przed [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 927 Data: 2023-05-01 18:35:43
  • Regularnie trenujesz i dbasz o dietę? Zależy Ci na dobrej formie i zdrowiu? Jeśli tak, to Vitamin Pack z ALLNUTRITION jest właśnie dla Ciebie! Suplementacja jest jedynie dodatkiem do diety, więc i tak musisz dbać o to, co masz na talerzu. Być może nie masz do tego motywacji, siły. Może myślisz, że nie ma sensu dbać o dietę? Brak motywacji może [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14686 Data: 2019-07-10 09:41:41
  • Od niepamiętnych czasów orzechy towarzyszyły człowiekowi w jego kulinarnych poczynaniach. Były i nadal są spożywane zarówno pod postacią nieprzetworzoną np. jako zdrowa przekąska, jak i również zagościły w naszych kuchniach, stając się składową dań, sałatek, domowych wypieków. Źródłem ich niezwykłej popularności poza niewątpliwymi walorami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5078 Data: 2021-02-01 23:47:19
  • Trening na siłowni sprawia, że część z osób trenujących zaczyna odczuwać dolegliwości ze stawami. Zazwyczaj jest to uczucie sztywności, dyskomfortu, które czasem przeradza się w ból i brak pełnej ruchomości w stawie. Sprawia to, że osoby trenujące nie mogą w pełni wykorzystać swoich możliwości na treningu lub ignorując sygnały płynące z ciała, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15377 Data: 2017-11-12 13:33:46
  • 5 warzyw, które warto dołączyć do diety

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] większą sytość. Kapusta włoska jest również bogata w różnego rodzaju witaminy oraz minerały. Z witamin znajdziemy w niej: witaminę C, A, K i B6, natomiast z minerałów: magnez, miedź i wapń. Szpinak Warzywo to od dawien dawna uważane jest za bogate źródło żelaza. Mówiąc szpinak, jako druga myśl nasuwa nam się na pewno znana wszystkim bajka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4719 Data: 2017-06-14 08:24:33
  • Mniszek lekarski jest w Polsce rośliną występująca pospolicie. Kojarzony jest przede wszystkim z niechcianym chwastem, który łatwo się rozsiewa i rozprzestrzenia. Tymczasem, zamiast pozbywać się go całkowicie ze swojego ogródka, możemy włączyć go do swojej diety i korzystać z jego nieoczekiwanych właściwości. 5 zdrowotnych zastosowań mniszka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7823 Data: 2017-05-04 09:51:42
  • Dlaczego nie powinieneś wyrzucać żółtek jaj?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Większość świata fitness wyeliminowała ze swojego menu żółtka jaj, pozbawiając się tym samym tego, co w jajkach najbardziej wartościowe. Żółtko stanowi tę część jajka, która niezbędna jest do utrzymania pełni zdrowia, jak również do budowy silnych i dużych mięśni. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak najlepiej wykorzystać pozytywy płynące ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8492 Data: 2018-03-31 09:21:18
  • Niektórzy uważają, że trening podczas upału może przynieść wiele korzyści, zwłaszcza w zakresie utraty tkanki tłuszczowej. Niekoniecznie jest to prawda. Trening termiczny to — najprościej mówiąc — trening, w którym wykorzystuje się ciepło do zwiększenia wydajności, na przykład jako element aklimatyzacji sportowca do warunków wysokich temperatur, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 833 Data: 2023-07-06 06:58:22
  • Co jeść przed treningiem?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Chodzi głównie o dostarczenie odpowiednich witamin i minerałów, które nieco nas wspomogą podczas wysiłku. Powinniśmy szczególną uwagę zwrócić na produkty bogate w magnez oraz potas. Do tych pierwszych należą strączki, natomiast do tych drugich: banany, daktyle czy morele. Przykładowy przedtreningowy posiłek  Mając na uwadze wszystkie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10689 Data: 2017-07-03 09:44:46
  • Mozzarella - dlaczego warto jeść ten ser?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kwestia nabiału w dietetyce jest bardzo sporna. Z jednej strony, od lat mówi się nam o jego pozytywnym wpływie oraz konieczności włączenia go do diety. Z drugiej jednak strony, istnieją przeciwnicy tej teorii, którzy mają swoje argumenty. Wskazują na negatywny wpływ nabiału na nasze zdrowie, samopoczucie i sylwetkę. Nie każdy nabiał jest jednak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27823 Data: 2017-12-28 13:08:58
  • [...] doskonałym źródłem białka zawierającego wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów, których organizm potrzebuje, ale których nie może wytworzyć samodzielnie. Ponadto zawiera magnez, żelazo, mangan, selen, fosfor, miedź, cynk oraz niektóry witaminy z grupy B. Warzywa liściaste Warzywa liściaste to kolejne dobre źródła wapnia, które dostarczają też [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 687 Data: 2022-06-01 15:24:32
  • [...] W 100 g arbuza znajduje się: 30 kcal. 8 g węglowodanów (0,4 g błonnika, 6 g cukru) 0,6 g białka 0,2 g tłuszczu Ponadto arbuz zawiera witaminy A, C i E, a także potas i magnez. Jest też bogatym źródłem cytruliny, aminokwasu, który może pomóc poprawić naszą wydajność. Dlaczego warto jeść arbuza? Jedzenie arbuza daje nam wiele korzyści. Nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 711 Data: 2023-06-23 11:13:33